dimecres, 7 de maig del 2014

Activitat 6.4.Creació de màquines virtuals


Per crear una màquina virtual, obrim el VirtualBox i, en la finestra que s’obre, fem clic a «Nova». 

1.- S’ha d’indicar quin nom donarem a la màquina i quin tipus de Sistema Operatiu hi executarem. fiqueu els noms i valors que isquen a les imatges.



2.- Després ens demana la quantitat de memòria RAM que li volem assignar. Per a saber la quantitat òptima, primer cal tenir en compte els requeriments del Sistema Operatiu que hi vulguem instal·lar, però d’altra banda, també hem de saber que la memòria que assignem a aquesta màquina s’agafarà a costa de la nostra real. En principi, una bona mesura és assignar a la màquina virtual un terç de la RAM que té la meva màquina física (tot i que, depenent de la memòria del nostre equip, en alguns casos pot quedar-se curt).

3.-Després, ens pregunta si volem crear un disc dur nou o si en volem utilitzar algun que ja tinguem creat (això ens servirà per utilitzar imatges de disc dur amb sistema operatiu preinstal·lat). De moment, diem que ens cree un disc dur nou. Per a aquest disc dur, primer ens demana de quin tipus volem que siga. Podem escollir l’opció predeterminada (VDI). 



4.- Després ens demana si volem que el disc dur siga de mida fixa, o que es vaja expandint si té més necessitats. Si escollim la primera opció, aquesta imatge de disc dur ocuparà en el nostre disc dur real exactament l’espai que li hem assignat. En canvi, si li diem que s’expandisca dinàmicament, tot i que des de la màquina virtual es veurà un disc dur amb l’espai assignat, en el nostre disc dur «real» només tindrà com a mida l’espai que realment tingua utilitzat, i s’anirà fent més gran a mida que hi afegim més informació.


 5.-Per últim, haurem d’escollir la mida del disc dur (virtual) que li volem assignar. Això depèn de l’ús que li vulguem donar a la màquina virtual. Per a una de proves, entre 8 i 10 Gb n’hi ha d’haver prou. Depenent de l’ús que li vulguem donar a aquesta màquina virtual, necessitarà més espai. Finalment, la imatge es crearà en el nostre disc dur «real» com un fitxer amb extensió «.vdi».

  

Amb això, ja tindrem creada la nostra màquina virtual.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada