dimecres, 15 de gener de 2014

Activitat 4.19: Pop Art amb píxels circulars (o amb una altra forma)


El Pop art (Art-Pop, "Art Popular") va ser un moviment artístic sorgit a la fi dels anys cinquanta a Anglaterra i als Estats Units; i es va convertir en l'estil característic dels anys seixanta.
Una de les seues característiques principals era l'utilització d'imatges i temes presos del món de la comunicació de masses aplicats a les arts visuals. Es pot dir que subratlla el valor iconogràfic de la societat de consum.
 Anem a fer una mica d'artistes de Pop-Art amb el GIMP.
La primera proposta és la següent: transformar la imatge de l'esquerra en la de la dreta com si fóra una obra de Pop-Art.
  • Procediment
1) PIXELIZAR la imatge original mitjançant el filtre FILTRES > DESENFOQUE > PIXELIZAR. Pixelarem en blocs de 20 x 20 píxels.


 
2)  El següent pas va a consistir a crear una nova imatge totalment emplena de color blanc, de la mateixa grandària que usem per al filtre de pixelizar, és a dir, 20×20 píxels. Crearem una selecció circular ( eina de selecció circular) també de la mateixa grandària que la imatge (20×20 píxels).

  3) En la configuració de l'eina de SELECCIÓ EL·LÍPTICA marcarem l'opció de DIFUMINAR LES VORES:

 
4) Ara necessitem afegir un canal alfa o transparència a la imatge. Per a això seleccionarem l'opció CAPA > TRANSPARÈNCIA > AFEGIR CANAL ALFA.
Sembla que no ocorre gens, però fixeu-vos  en el que passa quan fem clic a EDITAR > NETEJAR o premem la tecla SUPRIMIR:5) Ara seleccionem tota la imatge fent clic a SELECCIONAR > TOT 
                                                                    o prement CONTROL + A.
I finalment, copiarem la selecció EDITAR > COPIAR 

                                                                    o CONTROL + C.
Tornem a la nostra fotografia pixelada original. Afegim una nova capa a la imatge i seleccionem l'EINA DE FARCIT

                     o POT DE PINTURA.
En la configuració de l'EINA DE FARCIMENT marcarem les opcions:


 Fem clic en el cuadrito que apareix baix FARCIMENT AMB PATRÓ per triar el patró desitjat, que no és un altre que la imatge amb el cercle transparent que havíem copiat just fa un moment: 
 6) Finalment fem clic en la capa que acabem de crear.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada