dijous, 24 d’octubre del 2013

Inserir agenda

Per a crear un calendari o agenda com la qual apareix en el gadget AGENDA DEL CURS d'aquest bloc, seguiu les següents indicacions:

Accedim a Google Calendar, el servei que usarem per a crear el nostre calendari. Hem d’introduir el nostre nom d'usuari i contrasenya de Gmail.

En el menú de l'esquerra premem en la fletxeta que hi ha al costat de “Els meus calendaris”, i seleccionem l'opció “Crear un calendari nou”. A continuació emplenem les dades que ens sol·liciten amb el que desitgem (nom, descripció, ubicació,...). Una vegada fet açò veurem que en el menú de l'esquerra apareix en la llista de “Els meus calendaris” un calendari amb el nom com el qual acabem de crear. Abans d'inserir-ho en el nostre blog, emplenar amb almenys 5 esdeveniments (eixida extraescolar, alguna data d'examen que ja sapieu, el vostre aniversari o el dels amics,...), i deixar-ho en vista Agenda.


Ara, per a mostrar-ho en el nostre bloc farem el següent:
1.- Premerem en la fletxeta que hi ha al costat del nom del calendari que desitgem compartir i seleccionem “Configuració del calendari”.
2.- En la pestanya Detalles del calendari, anar a l'opció Incrustar aquest calendari
  • A Personalitzar el color, la grandària i altres opcions
  • Realitzar les modificacions que es desitgen i prémer el botó Actualitzar HTML
  • Copiar el codi HTML generat
3.- Anem al nostre bloc, al apartat Format, i ho peguem en un gadget HTML/Javascript. Si en lloc de col·locar-ho en un gadget, vols inserir-ho en una nova entrada, hauràs d’engaxar el codi en la pestanya HTML (mai en la pestanya Redacta).
 
Evidentment hem de guardar els canvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada