dilluns, 14 d’octubre del 2013

pràctica 2: afegir llistats de blogs


 Enllaçar tots els blogs de la classe i el meu. Heu de canviar el nom i posar el dels components.
En un bloc, com a espai obert i en continua transformació i interactivitat, interessa tenir, a banda del llistat de les publicacions que es van fent, alguns enllaços als llocs web o espais web de referència, sempre en funció de la temàtica del bloc.

Així, doncs, donat que afavorirà la navegació i interacció ràpida, serà pràctic comptar a la barra lateral del nostre bloc amb un llistat d'enllaços.

Si la plantilla que hem triat no inclou aquest element, haurem d'incorporar-lo, anant al menú format, un cop hem accedit a la interfície d'edició del bloc. Per a accedir a la interfície d'edició ho podem fer clicant a l'enllaç Entra-hi, Personalitza-la o Accedeix (l'opció que apareix en cada cas depèn de la plantilla triada), a la barra de navegació superior, dins el bloc.

  • Clicant a Disseny ens adonarem si aquest llistat hi és o no.
  • En el cas de que hi sigui, l'haurem d'incorporar clicant a l'enllaç "Afegeix un gadget". Cercarem, a la finestra emergent, el gadget anomenat "Llista de blocs".
  • Un cop incorporat, cas que ni fos, o bé localitzat, clicarem a Edita.
ACTIVITAT:
A la finestra que s'acaba d'obrir caldrà emplenar els camps següents:
  • Títol. Aquest camp podem personalitzar-ho amb un nom adequat al llistat dels blocs que va a contindre. El nom a utilitzar és BLOCS DE CLASSE.
  • Ordenació. Estableix com apareixerà l'ordenació del llistat dels blocs. Hi haurà dues possibilitats:  Ordenar per títol i  per ordre d'actualització. 
  • Clica en "afegeix un bloc a la llista"
  • URL del lloc nou. Contindrà l'adreça URL del bloc al qual volem enllaçar. En aquest cas, afegirem la URL d'aquest bloc, dels blocs de la resta d'assignatures de 4t (ètica, història, castellà,...) i els enllaços als blocs d'almenys dos companys de classe.
  • Una vegada estiguen afegits els blocs, podreu canviar el nom que es mostrarà al gadget del vostre bloc, ja que per defecte, apareix el títol del bloc afegit.
Val a dir que sempre que es faci una navegació a partir d'un enllaç d'aquest llistat de blocs, la nova plana o espai web s'obrirà en una pestanya nova del navegador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada