dilluns, 14 d’octubre del 2013

pràctica 3: incloure gadgets o ginys

Un bloc ben fet inclou una sèrie d'afegits que li donen qualitat. Els més habituals són una llista d'enllaços, un índex de les teues entrades, vídeos, presentacions digitals... Normalment això és difícil de fer en una pàgina Web, però Blogger ho té resolt mitjançant afegits, gadgets o ginys.
Els Gadgets no estan en Enviament de Missatges. Heu d'anar a la pestanya Format, que es troba al menú de la dreta.

Ja hem vist com afegir el gadget "Llista de blocs". Anem a afegir més gadgets per fer el nostre bloc més interessant.
EXERCICI 1. Text
Aquest gadget serveix per a afegir paraules al bloc, com ara un missatge de presentació. Com a títol, poseu "Qui soc?" i en l'apartat de contingut, afegiu una breu presentació vostra (ha d'incloure, al menys, el nom o noms dels autors del bloc, el curs i grup i el centre). Podeu editar el format de text. 


EXERCICI 2. Imatge
Amb aquest gadget es pot afegir una imatge des del teu equip o des d'un altre lloc del web. Obligatòriament has d'omplir els apartats "Títol", "Llegenda" i "Imatge"

EXERCICI 3. Arxiu del bloc
Si encara no tens aquest gadget insertat, cal que l'afegim al nostre bloc. Amb aquest gadget, podrem visualitzar enllaços a missatges antics. És convenient que faces proves per a mostrar la informació de diferents formes. Deixa la que més t'agrade.

EXERCICI 4. Llista d'enllaços

Anem a inserir enllaços a altres pàgines web interessants. Com a mínim, cal que poseu el "Títol", "URL" i "Nom del lloc nou", com a Títol posareu "Pàgines web".
Cal que busqueu i enllaceu al vostre bloc les següents webs:

1. Aire Libre
2. Cercador Google.
 El nom que ha d'aparèixer és el que es mostra dalt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada